‘Live Vertellingen’

Langs de IJssel door Marcel Verreck & Nico Joosting Bunk

Op zondag 2 juli 2023 juli reizen auteur Marcel Verreck en uitgever Nico Joosting Bunk (ArtNik) in het spoor van de IJsselnovelle ‘Moordrivier’ langs de IJssel om dit boek in zijn geheel voor te lezen. Op plekken waar de 26 hoofdstukken zich afspelen.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van ‘Nevengeul’, een uitgebreid cultureel programma dat de beeldententoonstelling van de IJsselbiennale 2023 omlijst.

‘Moordrivier’ speelt zich af tijdens een eerdere IJsselbiennale en is daar ook op geïnspireerd. Het spannende en tragikomische verhaal voltrekt zich op 2 juli 2017, precies zes jaar eerder dan dit project.

Op 2 juli a.s. maken we de tocht langs Neerlands mooiste rivier opnieuw om te zien wat een verhaal met het landschap doet.

Want zodra een rivier of een andere plek in het landschap beschreven of verbeeld wordt, verandert die plek. De kunstenaar voegt waarde toe. Soms zo sterk, dat de lezer of toekijker naar de originele plek trekt om die te ervaren.

U kunt erbij zijn op 2 juli 2023, ter plekke of digitaal, geheel of gedeeltelijk, want de auteur heeft het gehele boek ook voorgelezen ten behoeve van deze website. Hieronder vindt u hoofdstuk na hoofdstuk, locatie na locatie. Zodat u makkelijk een gedeelte van de route kunt meemaken en de rest kunt naluisteren.

Het voordrachtschema voor 2 juli 2023 ziet er als volgt uit:

12.00 uur Westervoort, (begin IJssel, Pleijdijk ter hoogte van no.1)

13.00 uur Doesburg, (Koepoortwal ter hoogte van no.1)

14.00 uur Bronkhorst (veer) Westzijde

15.00 uur Zutphen, IJsselkade ter hoogte van no.1 (IJsselpaviljoen)

16.00 uur Deventer/Terwolde, Bandijk ter hoogte van no.2 (’t Nieuwe Diekhuus)

17.00-17.30 uur einde

~

Nico Joosting Bunk (links) en
Marcel Verreck heten u van harte welkom!