De zeven Deventer moordzaken

‘De zeven Deventer moordzaken’ is een literaire thrillerserie die zich in en om de hanzestad afspeelt. In haar relatief jonge geschiedenis zijn inmiddels 9 delen verschenen. Almar Otten starte de serie met 4 titels van zijn hand. De serie werd na z’n vertrek opgevolgd door Marcel Verreck die inmiddels 7 titels op z’n naam heeft staan.

Verdwenen chemie was het debuut van Otten waarna Icoondrift, Gebonden kapitaal en Lied van Angst verschenen. In die boeken staan de ervaren rechercheur Jozef Laros en de jonge ambitieuze Ellen van Dorth centraal.

Marcel Verreck introduceert vanaf Moordopera inspecteur Martin Taal die vanuit Den Haag door z’n geliefde Tanja naar Deventer is gelokt. Met zijn teamgenoten Charlotte, Teun en Patrick tracht hij op zijn eigen wijze daders op te sporen en hun motieven te ontrafelen. Dit alles tegen het decor van de sfeervolle Hanzestad Deventer.

In alle boeken is Deventer het vertrekpunt. Veel karakteristieke Deventer plekjes zijn herkenbaar, in enkele gevallen gaat het om verzonnen locaties.